Erik Matsson - Författare av boken

Hur kommer det sig att du skrev boken "En sportfiskares liv"?

- Jag har ett stort intresse av fiske och upptäckte för ca 20 år sedan att det fanns en person som älskade fisket mer än någon annan.
Carl Pallin var en sportfiskare som levde i början av 1900-talet och gjorde väldigt mycket för fisket och fiskevården i mellersta Norrland, mycket av det han gjorde finns sparat både i text och bild. Jag kommer att göra flera delar och i alla böckerna så får man veta hur olika fiskar lever, historier, råd, tips och bilder på bland annat Calles gamla fiskegrejor från 30-talet och det blir även lite om jakt. Det är massor av häftiga historier i en salig blandning.

Kommer du skriva om något mer än fiske i böckerna?

  - Carl Pallin var även arkitekt och ritade bland annat Olympia och backhopparbacken i Bredbyn som nu har rivits. Calle uppfann även Bredbysågen och drev järnhandel i Bredbyn. Han var väldigt fiskeintresserad och lade ner sitt liv på fiske och fiskarnas liv. Calle startade även flera fiske och idrottsföreningar. Det finns massor av intressanta saker att skriva om så lite extra kommer det att finnas. 

Så var är då de bästa fiskevattnen i Örnsköldsvikområdet?

- Haha! det kommer i del 2 och då kommer jag släppa kartor över var han planterade in fisk. Det är roligt för jag var och fiskade i en bäck där han hade stoppat i bäckröding som normalt inte skall finnas där. Jag fick några fina bäckrödingar runt 0,8kg.

Det här är din första bok du skrivit. Har du fått blodad tand nu och kommer skriva mer?

- Jag har så mycket material om Calles fiskeliv så jag kommer att skriva flera böcker om allt han gjorde. Jag har även funderat på att skriva en kokbok. Det skulle bli mycket fisk men det måste vara någonting nytt för det måste det alltid vara. Först så skall jag göra flera böcker i bokserien "En sportfiskares liv"

Köp boken här

Fiskehistorier uppstår vid fiskevattnet!

Eric Matsson